Wat zijn de voordelen van goed onderhoud?

Onderhouden = voorkomen van storingen, veel storingen komen voort uit achterstallig onderhoud

Door uw airconditioning of klimaatsysteem regelmatig te onderhouden voorkomt u storingen, werkt uw systeem energiezuiniger en gaat hij langer mee. Airconditioning is een systeem dat op vele manieren wordt aangetast doordat hij lucht verplaatst. De lucht die door de airconditioning heen gaat is vervuilde lucht en voorzien van vele bacteriën, stofdeeltjes en andere vieze deeltjes die worden opgevangen door de airconditioning. Zonder goed onderhoud stapelt deze viezigheid zich op in de airconditioning met nadelige gevolgen. Hiervoor dienen de airconditioninginstallaties minimaal jaarlijks te worden voorzien van een grondige reiniging tijdens het onderhoud.

24/7 SERVICE

Waaruit bestaat goed onderhoud?

Het wordt aangeraden om elk jaar uw klimaat systeem op meerdere punten na te laten kijken

Een grondige reiniging van onder andere de filters, lekbak, roosters, condensor, verdamper en luchtslangen. Een aantal voorbeelden van onderhoud zijn: Het nalopen van het koeltechnisch systeem zoals het opmeten van de drukeenheden van het koudemiddel. Controleren van de juiste instellingen en programmeringen van het systeem. Koelt de unit wanneer hij moet koelen en verwarmt het systeem wanneer hij moet verwarmen?

Wat kunt u zelf doen?

Filters zijn een essentieel onderdeel van een airco, deze zijn echter gemakkelijk zelf te onderhouden.

De airconditioning is voorzien van filters die de vervuiling van de lucht opvangen. Deze filters kunt u zelf ook schoonhouden door deze uit de airconditioning te halen en schoon te maken met de stofzuiger. Deze handeling kost circa 5 minuten van uw tijd en levert u een betere luchtkwaliteit en een betere werking van uw airconditioning. Als u hulp nodig heeft, wij staan altijd voor u klaar!